starnieuws

Oplichtingszaak 'liefde via ping' uitgesteld

04 Apr 2014, 02:00
De zaak waarin Louis D. terechtstaat, is door rechter Sieglien Wijnhard uitgesteld naar de zitting van 5 juni. De psychologische rapporten die in deze zaak opgevraagd zijn, zullen tegen eind mei af zijn. De magistraat wil deze eerst doornemen.
Louis D. verklaarde eerder dat hij drie personen via de ping had opgelicht. Dit gebeurde in de periode april tot en met oktober 2013. Louis D. heeft een volmondige bekentenis afgelegd en heeft verklaard hoe zaken zich voorgedaan hebben.

Louis D. vertelde dat hij zich voordeed als een vrouw. De foto van een dame had hij op zijn ping-profiel. De benadeelde raakte verliefd op de dame op zijn profiel. Louis D. vertelde de benadeelde dat het om zijn zusje Zefania ging. Ook had de verdachte hem voorgehouden dat hij als lijfwacht bij een minister werkte. De liefdesrelatie ging verder en de benadeelde heeft zelfs briefwisseling gevoerd, omdat de dame zogenaamd bij Rosebel zou werken. Op een gegeven moment zou de BlackBerry van de dame gerepareerd moeten worden en de benadeelde leende SRD 450 aan 'haar'. Louis D. kwam het geld voor de dame ophalen. Op een later tijdstip had hij SRD 250 terugbetaald, maar de rest van het bedrag staat nog open.

Bij een andere benadeelde beweerde hij agent te zijn en kon voor de benadeelde snel een rijbewijs regelen voor SRD 700. Toen hij het geld kwam ophalen, hield hij de benadeelde voor dat hij een collega van de dame is. De benadeelde was zelfs een liefdesrelatie via de ping met de dame begonnen. Louis D. had zich voorgedaan als Klaas.

Bij de derde benadeelde zou hij een groot rijbewijs regelen voor SRD 750. Hij nam het geld en de stukken om dit te fiksen. Ook was deze benadeelde verliefd op de profielfoto van die dame.

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April