starnieuws

Koeien vallen leerkracht en leerling aan

03 Apr 2014, 02:00
Een koe heeft woensdag een leerkracht en een leerling aangevallen te Mariënburg, Commewijne. Beiden waren onderweg naar school toen ze werden verrast door ruim vijftien koeien die plotseling uit een bos tevoorschijn kwamen.

''Een van die wilde koeien heeft meteen een aanval gepleegd op de leerkracht en de leerling. Zowel de leerkracht als de leerling zijn verwond en vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp'', vertelt districtscommissaris (dc) Ingrid Karta-Bink. Ze deelt mee dat het niet voor de eerste keer is voorgekomen dat vee een gevaar vormt voor de gemeenschap en doet een beroep op de veehouders om goed op hun vee te letten. ''We hebben een soortgelijk geval gehad in Ellen en toen hebben wij met heel veel moeite de eigenaar kunnen achterhalen, omdat de koeien ook geen merk hadden. Dus ik doe ook een beroep op de eigenaar om hun koeien van een merk te laten voorzien''.

Ook nu is de eigenaar met moeite achterhaald. Deze blijkt een slager te zijn. De dc legt uit dat de koeien zijn verdoofd en afgevoerd. ''Vaker laten veehouders hun vee grazen in woonwijken in plaats van in weilanden. Dit is gevaarlijk. Kijk maar wat er is gebeurd met twee burgers. Gelukkig is erger voorkomen''. De dc voegt eraan toe dat ook weggebruikers vaak last hebben van loslopend vee. De leerkracht blijkt verwond te zijn aan de ledematen en de leerling in de buik.

ASP

Advertentie

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March