starnieuws

Vader krijgt voogdij over ontvoerde zoon uit Suriname

01 Apr 2014, 16:00

Nishayad Nabi
Nishayad mag bij zijn vader Nizaar Nabi in Nederland blijven. Dit heeft het gerechtshof in Nederland bepaald. Nabi ontvoerde zijn zoon uit Suriname samen met programmamaker John van den Heuvel. De NOS meldt dat Nabi de voogdij over zijn kind heeft gekregen.

Nishayad ging in 2010 met zijn ouders naar Suriname. Zijn vader keerde terug naar Nederland, de jongen bleef met zijn moeder in Suriname. Toen zijn moeder in augustus 2010 overleed, bleef de jongen bij zijn grootouders. Zij hadden voogdijschap over het kind gevraagd. De vader ontvoerde de jongen van school. Hij werd hierbij geholpen door Van den Heuvel.

Diverse autoriteiten benadrukten dat het hier om een ontvoering ging. Het Openbaar Ministerie stelde dat het om wederrechtelijke vrijheidsberoving. Daarom is besloten de vader op te sporen. De man verliet samen met zijn zoon Suriname via Albina. Het Amsterdamse hof vindt dat de vader de aangewezen persoon is om zijn zoon te verzorgen, meldt de NOS. Er is ook onderzoek gepleegd door de Kinderbescherming in Nederland.

Advertentie