starnieuws

Eerste uitgebreide digitale informatieplatform in Suriname

31 Mar 2014, 18:00
Stichting Cocon (Communicatie, Cultuur en Ontwikkeling) heeft vandaag ten overstaan van journalisten haar digitale platform gelanceerd. Op www.carrierenieuws.com kan eenieder terecht voor informatie over onder andere studiemogelijkheden in en buiten Suriname, studiebeurzen (nationaal, regionaal en internationaal) en testen.

De stichting heeft zich voornamelijk gericht op studenten vanaf het MBO-niveau, mensen die carrière willen maken en starters. Het doel van deze website is om de informatie dichterbij de doelgroep te brengen, zodat zij niet zelf naar de verschillende instituten hoeft te gaan. Erna Aviankoi, voorzitter van de COCON, zegt dat niet alle studies nu mogelijk zijn in Suriname. Om te studeren in het buitenland heb je geld nodig en mensen kunnen dat vaak niet betalen. Er zijn zoveel scolarships die beschikbaar worden gesteld. De bedoeling van Carrièrenieuws is om belangstellenden te informeren over de beurzen die er zijn en de voorwaarden die gesteld worden.

Aviankoi vertelt dat de gegevens in eerste instantie gehaald worden van het Bureau Onderwijs, Informatie en Studiefaciliteiten (BOS). Op de website is van verschillende instituten en opleidingen een samenvatting gemaakt, met een link voor uitgebreide informatie. Stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC), ondersteunt het project en heeft een samenwerking met Cocon. Voorzitter Rabin Boeddha zegt dat het de bedoeling is dat alle opleidingsinstituten, instellingen van de overheid tot NGO’s en de particuliere sector hun informatie geven aan het BOS en dat deze op de website komt.

Jan Moredjo, hoofd van het BOS heeft de officiële lancering gedaan en Priya Sital, voorzitter van het Nationaal Jeugd Parlement, surfte op de website en verschafte de aanwezigen wat informatie.

Shahida Hek

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April