starnieuws

Bewoners Amdjatweg vallen vuilophalers aan

31 Mar 2014, 11:00
Bewoners van de Amdjatweg hebben zaterdag de arbeiders van de vuilophaaldienst aangevallen. Daarbij is een vuilophaler gewond geraakt.

De oorzaak van het handgemeen was dat bij het achteruit rijden de vuilophaalauto tegen de elektriciteitskabels is aangekomen met als gevolg een stroomonderbreking. Gewapend met stokken en houwers zijn enkele buurtbewoners de vuilophalers te lijf gegaan. De werkers zijn gevlucht achterna gezeten door de woedende straatbewoners.

De vuilophalers zijn vanuit de Amdjatweg de Indira Gandhiweg opgerend, waar een van hen in handen is gevallen van de boze bewoners. Hij is mishandeld en heeft verschillende verwondingen opgelopen. De aanvallers worden verdacht van openlijke geweldpleging, meldt de politievoorlichting.

Openbare Werken betreurt
In een verklaring heeft het ministerie van Openbare Werken gezegd dat hij het incident betreurt. De aannemer heeft zich niet gehouden aan de gemaakte afspraken over de vuilophaal, zegt het ministerie. Er is afgesproken dat in smalle wegen het vuil met pick-ups moet worden opgehaald. De omvang van de kraakperswagen is ongeschikt voor smalle wegen, getuige dat de laaghangende elektriciteitskabel zaterdag is weggerukt.

Het is niet de eerste keer dat vuilophalers belaagd zijn door bewoners. Het waarnemend hoofd van de afdeling Vuilophaal en Verwerking benadrukt dat bij ongeregeldheden personen het recht niet in eigen handen moeten nemen, maar contact moeten maken met het ministerie.

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April