starnieuws

Belfort en Pinas blij met stap tot ordening taxisector

30 Mar 2014, 13:00
De ministers Edward Belfort (Justitie & Politie) en Falisie Pinas, minister van Transport Communicatie en Toerisme, ervaren de komst van Suriname Taxi Centrale (STC) als "de eerste stap naar ordening van het transportwezen." Belfort sprak bij de opening van de centrale zaterdag zijn misnoegen uit over het roekeloos rijgedrag, de klantonvriendelijkheid en het gebrek aan veiligheidsmaatregelen bij grote delen van het openbaar vervoer. Een groot aantal bestuurders van taxi's en bussen vormt een groot gevaar in het verkeer. "Ik begrijp de hossel maar 'den man e krien a dan' soms ten koste van mensenlevens. Meneer Purperhart heeft een moedige stap gedaan om ordening te brengen." Belfort hoopt dat het bedrijf tot voorbeeld mag zijn voor de taxisector.

STC is opgericht door Gilbert 'DJ Purry' Purperhart. Het bedrijf is van de grond gekomen met hulp van de Swiss Asset Micro Assist Income Fund (Samaif). Dit fonds is gespecialiseerd in het financieren van kleine- en middelgrote ondernemingen. Zij zijn actief in delen van Azië, Afrika en nu in Suriname. Er is flink geïnvesteerd in communicatie apparatuur, volgsystemen, nieuwe auto's, training van het personeel en operationele kosten meld Ian Styles van Samaif. "Het gaat erom dat de dienst van hoge kwaliteit is, comfortabel en betaalbaar blijft." Het fonds is een tak van Business Assist Holdings Limited (BAHL). BAHL heeft ook aandelen in STC. Styles hoopt dat de vloot gauw uitgebreid wordt van dertig naar honderd auto's. De dienst is voorlopig alleen in Paramaribo beschikbaar.

Pinas is "zeer verheugd met dit goed initiatief". De minister deelde mee dat er nog meer moeite gestopt zal worden in het ordenen van de transportsector. "Er ligt al een concept van de 'taxiwet' klaar. Maar we gaan niet wachten op de wet." Pinas maakte bekend dat er afspraken lopen met de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) en het Bureau voor Standaarden. "Er wordt alvast gewerkt aan standaardisatie van het transportwezen, zodat we weten waar we naar toe willen. Dit bedrijf is een mijlpaal in de ordening van het taxiwezen." Pinas droeg Purperhart op om andere bedrijven te benaderen om zich aan te sluiten aan bij STC.

René Gompers

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April