starnieuws

Piet Wortel veroordeeld tot 7 jaar

28 Mar 2014, 10:08
Piet Wortel die wordt gezien als het kopstuk vn een internationale drugsbende is tot zeven jaar gevangenisstraf veroordeeld. Aanvankelijk had het Openbaar Ministerie voor de rechtbank Rotterdam 9 jaar tegen hem geëist. De 45-jarige Wortel stond terecht, omdat hij vermoedelijk jarenlang leiding heeft gegeven aan een criminele organisatie die zich bezighield met cocaïnehandel.

De officieren van justitie bij het Landelijk Parket typeren de drugsbende als een multinational. “Er werd geopereerd over de gehele wereld.” Wortel wordt gezien als de onbetwiste leider van de drugsorganisatie. “Hij bleef op een veilige afstand van de cocaïne en hield alleen de grote lijnen in de gaten. Andere mensen knapten het vuile werk voor hem op.”

Het strafrechtelijk onderzoek onder de codenaam Tidore is in 2010 gestart nadat in de haven van Rotterdam ruim 1.100 kilo cocaïne werd onderschept die zat verstopt in een lading whisky. Het vermoeden bestaat dat Wortel op de achtergrond een rol speelde bij de import van deze partij cocaïne. Tijdens het onderzoek Tidore is vervolgens een reeks cocaïnetransporten in kaart gebracht vanuit Zuid-Amerika naar onder meer Hong Kong, de Kaapverdische eilanden en Nederland.

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April