starnieuws

Drie jaar voor verkrachting

28 Mar 2014, 20:00
Person S. verdwijnt voor drie jaar in de cel voor verkrachting. Rechter Marie Mettendaf heeft het vonnis op de rechtszitting van donderdag geveld. Het strafvonnis is onder aftrek van de tijd dat de dader in voorarrest heeft doorgebracht.

Person S. heeft een vijftienjarig meisje gedwongen tot seks met hem. Hij heeft haar gesleept naar een woning, waar hij haar heeft verkracht. Dit is gebeurd op 27 november van het afgelopen jaar. De moeder van de tiener heeft eerst afgestemd met de dorpskapitein en de schoolleider alvorens zij aangifte heeft gedaan.

Op de rechtszitting heeft de magistraat een brief van de dorpskapitein ontvangen waarin deze vraagt om de veroordeelde vrij te laten gaan. De dorpskapitein zou hem hebben vergeven voor zijn handeling. De rechter benadrukte dat dit niet meer kan, omdat de zaak al behandeld wordt en voor vonnis staat. Bovendien zegt de dorpskapitein dat hij de veroordeelde heeft vergeven, wat volgens rechter Mettendaf aangeeft dat Person S. zich schuldig heeft gemaakt aan het feit. Zij heeft gevonnist conform de eis van officier van justitie, Reshmi Rathipal.

Mettendaf heeft gezegd dat de verdachte beter had moeten weten. “Ook al wilde het kind seks met jou bedrijven, je mocht dat niet doen. Zij is pas vijftien jaar en is dus minderjarig. Je had je niet moeten laten gaan”, las ze de dader de les.

Op een eerdere zitting had het meisje tegenover de rechter verklaard dat zij schreeuwde toen Person S. zijn lusten op haar botvierde. Na zijn daad merkte de man dat de tiener huilde. Hij liet daarop zijn vriend Kenneth, die eerder een relatie met het meisje had, seks hebben met haar. Kenneth bekende dat het slachtoffer gilde en dat hij had geprobeerd om Person S. van haar weg te trekken. Het zou hem niet zijn gelukt Person S. van het meisje te halen.

Person S. beweert dat het meisje niet had gegild. De magistraat heeft hem erop gewezen dat Kenneth die ter plekke was had gehoord dat het slachtoffer gilde. Ze heeft Person S. gevraagd waarom het meisje dan huilde als zij volgens hem niet had gegild.

Advertentie