starnieuws

Assembleeleden willen onderzoek in zedenzaak

27 Mar 2014, 17:00
Assembleeleden Mahinder Jogi en Soetimin Marsidi hebben door tussenkomst van de voorzitter van de Nationale Assemblee, een schrijven gericht aan president Desi Bouterse. Zij doen dit conform art. 86 van het reglement van Orde van de Nationale Assemblee. Volgens de DNA-leden zijn er in Nickerie al enkele weken enkele zedenzaken gaande die onder de noemer seksuele exploitatie gebracht zouden kunnen worden.

In deze zaken zou de politie van Nieuw-Nickerie al meermaals hebben geweigerd een aangifte op te nemen waarbij een kind , S.A. (15) misbruikt zou zijn door een medewerker (O.G.) van een televisiestation in Nickerie.
Hetzelfde zou een oudere zus van het slachtoffer ook overkomen zijn. In deze zaak zou de 15-jarige zelfs een abortus hebben ondergaan., zoals blijkt uit het rapport van een vrouwenarts. Er zou geld zijn aangeboden aan de familie van S.A. om over het geval te zwijgen.

De DNA-leden willen dat er een onderzoek komt. Zij geven aan dat de jeugd beschermd moet worden en vragen van de president na te gaan of de beweringen in deze zaak op waarheid berusten. Vooral de vraag of de politie werkelijk geweigerd heeft om op te treden, houdt hen bezig. De president moet nagaan waarom dit eventueel gebeurd zou zijn. Zij vragen naar “een onderzoek door de bevoegde autoriteiten met mogelijke consequenties voor de daders.”

Advertentie