starnieuws

Tien maanden voor poging tot doodslag ex-vriend

27 Mar 2014, 08:00
Rechter Robert Praag heeft C.H. een celstraf opgelegd van tien maanden, waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van twee jaar. Zij is schuldig bevonden aan poging tot doodslag van haar ex-vriend op een feestje. Zij stak haar ex-vriend in zijn hals met een mes.

De rechter vindt dat de messteek in de hals fataal kon zijn voor het slachtoffer. De vrouw ging naar het feestje om rekenschap te vragen. Het slachtoffer verklaarde dat C.H. steeds een vinger in zijn gezicht wees en op zo een manier met hem op dat feestje sprak. Hij zou haar gevraagd hebben om op te houden, maar zij gaf geen gevolg hieraan. Op een gegeven moment duwde de man de hand van zijn ex-vriendin weg. Zij haalde een mes tevoorschijn en stak hem in zijn hals. Vrienden vervoerden hem snel naar de Spoedeisende Hulp.

C.H. heeft bevestigd de man verwond te hebben. Zij verklaarde dat zij acht jaren lang het slachtoffer van huiselijk geweld geweest is. Volgens de rechter had de vrouw andere wegen kunnen bewandelen om hulp te zoeken. Advocaat Sharmilia Benarsie pleitte dat de veroordeelde uit angst naar het mes greep om zich zelf te beschermen. Ook werd zij regelmatig mishandeld door het slachtoffer. De rechter legde de straf conform de eis van het Openbaar Ministerie op.

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April