starnieuws

Nationaal culinair team lost dilemma op met koken

27 Mar 2014, 04:00

Het bord van de winnaar, Jethro Wirht. (Kevin Headley)
Jethro Wirht van het nationaal culinair team, heeft de cook-off gewonnen van zijn teamgenoot Tirsa Braumuller. Op weg naar de culinaire competitie Taste of the Caribbean in Miami, moet elk nationaal team bepalen welk lid mee zal doen aan de Chef of the Year competitie. Elk land mag maar één lid inschrijven voor deze wedstrijd. Het kan dan gebeuren dat de leden het niet eens worden over de vertegenwoordiger. Wirht en Braumuller hebben hun ‘dilemma’ opgelost middels een friendly cook-off.

De cook-off vond gisteren plaats in de keuken van Hotel Krasnapolsky. Wirht maakte een “S&T duo of grilled braised top but accompanied with Parbo beer tempura butter fish served with pumpkin puree drifting in daal curry sauce top with spicy smoked watermelon salsa and river spinach crisp”. Braumuller maakte “a combination of pan fried top and crispy skin butter fish on a mash of pumpkin and carrot with celery oil pear salsa plantain fries and a cantaloupe saus”.

De jury bestond uit Hans Huiskes, director Kersten Hospitality, team manager Sherwin Alexander en Stein Hoogdorp van Puur. De jury vond dat het bord van Wirht qua presentatie er beter uitzag, vandaar dat hij ook won. Een opmerking was dat Wirht zijn gerecht best 'veilig' had samengesteld terwijl Braumuller een risico heeft genomen dat dit keer niet mocht baten. Echter waren beide gerechten qua smaak van topniveau.

Wirht zal dus meedoen aan de Chef of the Year competitie tijdens de Taste of the Caribbean in Miami. Braumuller zal haar kunnen tonen bij de Beef-competitie. Giovanni Asmo zal meedoen aan de Pastry of the Year competitie, Sherwin Alexander aan de Seafood competitie, Algeray Ravenberg aan de Junior Chef of the Year competitie en Michel Blackson aan de Bartender of the Year competitie. Als collectief doen zij mee aan de Culinary team of the Year competitie.

Terwijl de Suriname Chefs Association de inschrijvingen doet, zal het team zich verder focussen op zijn komende fundraisingdiners. Verder doen zij ook mee aan de Made in Suriname beurs van de Kamer van Koophandel en Fabrieken aan het eind van april. Gezegd kan worden dat de fundraisingdiners van de organisatie goed gaan. Een deel van het team heeft laatst meegedaan aan de Extravaganza Star dinner van Hotel Krasnapolsky om wat meer kennis en ervaring op te doen. Het eerstvolgende fundraisingdiner is op 8 april in Hotel Torarica.

Kevin Headley

Advertentie