starnieuws

Nationale Bloedbank houdt bloeddonatie marathon

25 Mar 2014, 16:00
De Nationale Bloedbank van het Surinaamse Rode Kruis houdt een bloeddonatie marathon. Tot en met 28 maart zijn de openingstijden verruimd van zeven uur ‘s morgens tot en met half acht ‘s avonds. Deze actie moet ervoor zorgen dat de toegankelijkheid tot de bloedbank wordt vergroot en er meer mogelijkheden worden gecreëerd voor bloedafgifte door de reeds bestaande bloeddonoren, maar ook voor nieuwe bloeddonoren.

De Bloedbank deelt mee dat de vraag naar bloed erg groot is en daartegenover is het aanbod te klein. "Heeft u er altijd al aan gedacht om bloeddonor te worden? Dan kunt u dus gebruik maken van deze verruimde openingstijden en onze bloedbank aan de Rode Kruislaan no. 24 bezoeken", is de oproep van de Bloedbank.

Om ervoor te zorgen dat de vraag naar en het aanbod van bloed beter in balans zijn, is het verhoogd inzamelen van bloed noodzakelijk. De Nationale Bloedbank is de enige leverancier van bloedproducten in Suriname en is afhankelijk van donoren die op vrijwillige basis bloed afstaan. Dit bloed wordt getest en bewerkt alvorens het wordt geleverd aan de ziekenhuizen. De Nationale Bloedbank is constant op zoek naar donoren om het verstrekken van veilig bloed aan de ziekenhuizen te kunnen garanderen.

Advertentie

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April