starnieuws

Maleisische premier: Vlucht MH370 neergestort

24 Mar 2014, 12:50

De vermiste vlucht MH 370 is neergestort in de zuidelijke Indische Oceaan. Deze mededeling heeft de premier van Maleisië, Najib Razak, gezegd na de jongste analyse van satellietgegevens van de vlucht.

Malaysia Airlines heeft het nieuws al meegedeeld aan de families van de 239 mensen aan boord van het toestel, zegt de premier. De luchtvaartmaatschappij heeft eerder een tekstbericht gestuurd naar de families waarin zij zegt dat “boven elke redelijke twijfel” moet worden aangenomen dat het vliegtuig is verloren en er geen overlevenden zijn.

Vlucht MH370 is nadat het was opgestegen op 8 maart in Kuala Lumpur, van de radar verdwenen. Sindsdien is gezocht naar elk spoor van het vliegtuig. De aankondiging van premier Razak is gisteravond laat op een persconferentie gedaan. Het komt na de vijfde dag van een internationale zoektocht in de zuidelijke Indische Oceaan.

Op basis van nieuwe analyses van de satellietgegevens die het Britse bedrijf, Air Accidents Investigation Branch en Imarsat, heeft verstrekt, concluderen de deskundigen dat MH370 langs de zuidelijke corridor heeft gevlogen en dat zijn laatste positie midden in de Indische Oceaan, ten westen van Perth, was.
"Dit is een afgelegen plaats, ver van alle mogelijke landingsplaatsen. Het is daarom dat ik met diepe droefheid en spijt volgens deze nieuwe gegevens moet concluderen dat vlucht MH370 is geëindigd in de zuidelijke Indische Oceaan,” zegt Razak. Hij heeft een beroep gedaan op de media om de privacy van de families van de passagiers en de bemanning te respecteren. “Het wachten op informatie is hartverscheurend geweest en dit nieuws is nog harder.” In het sms-bericht van Malaysia Airlines naar de nabestaanden staat “we moeten nu accepteren dat alle bewijzen suggereren dat het vliegtuig is neergestort in de Zuid-Indische Oceaan.”

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April