starnieuws

Priya Sital eerste vrouwelijke voorzitter NJP

22 Mar 2014, 16:34

Voorzitter Priya Sital geflankeerd door ondervoorzitter Konrad Acton en zijn vervanger Georgette Grootfaam. (Foto: René Gompers)
Priya Sital is de nieuwe voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP). Dit instituut zal voor het eerst door een vrouwelijke voorzitter geleid worden. Konrad Acton is gekozen tot ondervoorzitter. Zijn eerste vervanger is geworden Georgette Grootfaam. De leiding van het jeugdparlement is vanmiddag gekozen in de University Guesthouse.

Er is veel ambitie getoond voor de leidinggevende posities van het jeugdinstituut. In eerste instantie hadden dertien leden zich kandidaat gesteld voor de functies. Twee hebben zich vóór de verkiezing teruggetrokken. Vier leden gingen voor het voorzitterschap, drie voor ondervoorzitter en vier voor de eerste vervanger van de ondervoorzitter. Alle 29 leden hebben hun stem uitgebracht. Een stem was ongeldig.

Minister van Sport- & Jeugdzaken, Ismanto Adna, stak de jeugdigen een hart onder de riem. Hij gaf ze mee dat ze niet moeten letten op de kritiek die er is. "Jullie moeten de lat hoog leggen. Hou er rekening mee dat jullie een brug vormen tussen de regering en de jongeren in het land."

Sital heeft veel plannen met het jeugdparlement. Belangrijke vereiste voor een succesvol functioneren van de organisatie is een onderlinge samenwerking van de leden zei Sital. "Plannen maken gaan we met z'n allen moeten doen. Wij hebben veel huiswerk. We gaan in kaart brengen wat er speelt onder de jongeren in alle districten en nagaan hoe er wat aan te doen. De inbreng van elk lid is belangrijk."
Sital is 23 jaar, heeft de titel van Bachelor in Mineral Resource Management en is bezig een Masters opleiding af te ronden. De voorzittershamer wordt op de eerstvolgende vergadering overgedragen.

René Gompers

Advertentie

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April