starnieuws

Minister Adhin wil gelijkwaardig onderwijs binnenland

21 Mar 2014, 18:00

Minister Ashwin Adhin in Marowijne. (Foto: Minov)
Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling werkt er naartoe om de achterstanden in het binnenland weg te werken. Hij wil dat het onderwijs gelijkwaardig is in alle gebieden.

Een van de middelen die hij voor dit doel gebruikt is ict. “ICT kan een brug slaan, we kunnen hiermee zaken versnellen,” zegt minister Adhin. Volgens hem is het belangrijk dat managementproblemen en managementstructuren op een zo kort mogelijke termijn tot het verleden behoren. Adhin is er van overtuigd dat het beste uit iemand gehaald kan worden als de persoon op de juiste plaats wordt ingezet.

De bewindsman was in Marowijne en vindt dat het nucleus centrum in de nabije toekomst ‘het ministerie in Marowijne’ zal moeten worden. De verschillende afdelen moeten ook vertegenwoordigd worden binnen dit gebied, waardoor problemen effectiever en sneller kunnen worden aangepakt door de werkarmen ter plaatse. Er is gesproken over bijscholing van leerkrachten, renovatie en het bouwen van schoollokalen. Ook het verblijf van leerkrachten is aan de orde gekomen tijdens het bezoek van de bewindsman. Hij heeft eerder ook district Brokopondo bezocht.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April