starnieuws

OFID keurt US$ 26.5 miljoen goed voor gezondheidssector

21 Mar 2014, 06:00

De raad van bestuur van OFID tijdens de vergadering in Wenen. (Foto: OFID)
De raad van bestuur van het Opec-Fonds voor Internationale Ontwikkeling (OFID) heeft in Wenen, Oostenrijk, de financiering van US$ 26.5 miljoen goedgekeurd voor projecten ingediend door Suriname. Het gaat om projecten in de gezondheidssector. Het gaat onder andere om in stand houden van het beddenhuis van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo,de Operatiekamer en de Intensive Care Unit. Een deel van het geld is ook bestemd voor de bouw en renovatie van poliklinieken.


In de gezondheidssector is in totaal US$ 92 miljoen begroot voor uitvoering van diverse projecten. De Islamistische Ontwikkelingsbank (IsDB) komt in met US$ 60 miljoen, het OFID heeft US$ 26.5 miljoen goedgekeurd, terwijl Suriname de rest van het geld zal opbrengen. Naast de gezondheidsprojecten heeft het OFID in 2012 US$ 13,8 miljoen goedgekeurd voor de rehabilitatie van de Oost-Westverbinding.

De top van het OFID heeft de financiering van bijkans US$ 264 miljoen goedgekeurd om de sociaal-economische ontwikkeling te stimuleren in meer dan dertig partnerlanden. Het grootste deel van de projecten gaat naar medefinanciering van landbouw, vervoer, onderwijs, energie, gezondheid en watervoorziening en sanitatie.

Advertentie

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April