starnieuws

Wanica bereidt zich voor op defilé 25 november

21 Mar 2014, 10:00

Districtscommissaris Rawien Jiawan in gesprek met militairen en de politie. (Foto: BIC Wanica)
Na de districten Nickerie en Para is het nu de beurt van Wanica om 25 november, Onafhankelijkheidsdag, groots te organiseren. De eerste voorbereidingen worden al getroffen. Het P&D-complex aan de Indira Gandhiweg, dat in kaart gebracht is voor de plechtigheden, is door een team geïnspecteerd. De traditionele parade en defilé van de gewapende machten heeft veel voorbereiding nodig.

Districtscommissaris Rawien Jiawan zegt aan Starnieuws dat er besloten is om al in dit stadium te beginnen met de voorbereidingen, opdat het evenement een groot succes wordt. Hierdoor is er genoeg tijd om de schoonheidsfoutjes weg te werken. Jiawan heeft een onderhoud gehad met de bevelhebber van het Nationaal Leger, Ronni Benschop en waarnemend bevelhebber Adolf Jardim en zijn staf. Daarnaast waren ook aanwezig de ressortcommandanten van het Korps Brandweer Suriname en de politie van het gewest Lelydorp.

“De bedoeling van deze bijeenkomst was om zich te oriënteren op de aangewezen locatie en het maken van verdere afspraken. De lokatie werd na gedegen onderzoek uitgekozen als de meest geschikte voor het houden van de parade en het defilé. Er is gelet op de ligging, veiligheid, accommodatie van gasten, bezoekers en parkeergelegenheid”, deelt Jiawan mee. Op deze plek is eerder Carifesta Wanica gehouden. Afgelopen zaterdag had NDP-Wanica het Phagwafeest gehouden op het terrein waar ook president Desi Bouterse aanwezig was.

De bevelhebber en de ressortcommandanten gaven na de veldoriëntatie donderdag blijk van hun tevredenheid en zullen in een vervolgsessie de gemaakte afspraken bekrachtigen, vertelt Jiawan.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April