starnieuws

Surpost fraudezaak voor de zesde keer uitgesteld

21 Mar 2014, 02:00
De Surpost fraudezaak is donderdag voor de zesde keer uitgesteld. Rechter Sieglien Wijnhard merkte op dat de in beslag genomen documenten reeds op 16 januari door het Openbaar Ministerie overhandigd zijn aan de raadslieden. Advocaat Stanley Marica was afwezig; de zitting is uitgesteld naar 15 mei.

Wijnhard zei dat er een specificatie is gegeven van de in beslag genomen documenten en hiervan is er een lijst opgemaakt. De rechter rekent er op dat Marica zich op 15 mei zal uitlaten en dat hij de documenten, waarvan hij denkt dat die ontlastend zullen werken voor zijn cliënt, zal overleggen.

Marica had op 6 februari om uitstel gevraagd, omdat documenten volgens hem op straat zouden liggen. Op 17 januari was de zaak ook al uitgesteld omdat de raadslieden enkele documenten overhandigd kregen van het OM. Deze moesten zij nog doornemen. Op 21 november had Marica om uitstel gevraagd. Op 17 oktober was de advocaat niet in het land en ook zijn cliënt, ex-directeur van Surpost Carlo Godliep, was uitlandig. Op 15 augustus was er een verkeerde politieambtenaar gedagvaard. Het ging toen om een naamgenoot. Toen werd deze zaak ook al uitgesteld.

Tegen de drie verdachten Godliep, Steve Ravenberg (ex-directieleden) en ex-douaneambtenaar Oemar Kariman is geëist respectievelijk een straf van 18, 10 en 6 maanden met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Godliep en Ravenberg zijn op verzoek van hun advocaten, op 3 mei 2012, voorlopig in vrijheid gesteld. Kariman is sedert 7 april 2012 op vrije voeten. De verdachten zaten vanaf medio november in voorarrest. Het drietal wordt verdacht van verduistering, oplichting, valsheid in geschrifte en overtreding van de wet 'Money Laundering'. Er waren gelden overgemaakt uit het buitenland. De lokale banken hebben de mensen uitbetaald, maar het geld werd niet ontvangen door Surpost.

Advertentie