starnieuws

Bescherming van kinderen is regionale prioriteit

20 Mar 2014, 20:00

Deelnemers aan de workshops. Op de achtergrond, staand, directeur van S e J, Michael Watson.
In samenwerking met de Caribbean Sport Development Agency (CSDA), organiseerde het directoraat Sportzaken van het ministerie van Sport - en Jeugdzaken (S en J) van 17 -21 maart, workshops in verband met ‘Child Protection and Safeguarding’. De workshops waren gericht op het beschermen c.q. waarborgen van de veiligheid van kinderen in een sportomgeving en worden uitgevoerd in het kader van CSDA’s ‘Safe Stamp initiative’.

Volgens directeur Michael Watson van S en J is het van belang dat de bewustwording inzake bescherming van het kind wordt verhoogd bij een ieder die nauw werkt met kinderen. “Dit is gewoon een regionale prioriteit”, stelt hij. “Het is belangrijk dat kinderen de kans krijgen om te participeren in een veilige, beschermde en aangename omgeving. “

Door middel van rollenspel, groepsdiscussies en het delen van informatie en ervaringen, is ingegaan op onder meer de rol van sportcoach/ begeleider en het aanleren van strategieën in complexe gevallen (compromising coaching ethical standards). Aan de workshops participeren directieleden en afdelingshoofden van het ministerie van S en J, DNA-leden van de Vaste Commissie van het ministerie, sportleiders, sport en jeugdwerkers, trainers, coaches, RSA students & Graduates.

De trainingen zijn verzorgd door Andre Collins, director en co - founder van CSDA en Felician Guerra, Sport for Development officer van CSDA.

Advertentie

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April