starnieuws

Dr-lid Budike heeft weinig hoop voor goedkeurd plan

20 Mar 2014, 09:00

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: width

Filename: views/nieuwsitem_view.php

Line Number: 6

px" >

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: width

Filename: views/nieuwsitem_view.php

Line Number: 11

px" />
Het districtsplan van Commewijne is goedgekeurd. Toch heeft de districtsraad niet veel hoop dat de vele projecten die zijn opgenomen in het plan, wel worden gerealiseerd. Dat zegt districtsraadslid Marlon Budike (Nieuw Front/NPS). De projecten die zijn opgenomen in het plan zijn projecten die steeds worden overgeheveld naar het nieuwe jaar. ''Heel teleurstellend en alles behalve hoopgevend'', zegt Budike.

Een van de grootste problemen voor Commewijne is de vuilophaal. Het ministerie van Regionale Ontwikkeling moet jaarlijks SRD 1 miljoen reserveren voor de vuilophaaldienst, merkt Budike op. Volgens hem moet het ministerie van Openbare Werken (OW) zich hiermee bezighouden. ''Doordat er een miljoen naar de vuilophaaldienst gaat, zijn er geen middelen meer over voor projecten. Alles wat tot nu wordt gedaan in Commewijne is niets anders dan particulier initiatief en omdat de mensen in eenheid zorgen voor ontwikkeling. Er is nauwelijks inbreng van de autoriteiten'', meent Budike.

Hij vraagt zich af waarom OW selectief te werk gaat wat de vuilophaaldienst betreft. ''OW haalt wel vuil op in Paramaribo, Wanica en Saramacca, maar in Commewijne moet het ministerie van RO dit op zich nemen''. Hij zegt dat het ministerie vorig jaar had ingestemd om de vuilophaaldienst voor zijn rekening te nemen, echter is er geen toestemming verleend. ''Ons is meegedeeld dat we laat waren met het verzoek. Zijn we dit jaar weer laat dan?'', vraagt hij zich spottend af. Budike vindt dat bij de besluitvorming Commewijne steeds op de achterhoede wordt gehouden, terwijl het district juist 'booming' is. ''Waarom gaan wij zo kieskeurig te werk en waarom moet favoritisme de overhand? Dit is niets anders dan demotiverend'', meent hij.

ASP


Advertentie
Kuldipsingh NV

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April