starnieuws

Meisje ernstig mishandeld door moeder en stiefvader

20 Mar 2014, 00:00

Caldina ernstig mishandeld en vermagerd aangetroffen door familieleden thuis bij haar moeder en stiefvader.
Caldina (6) is ernstig en systematisch mishandeld door haar moeder en stiefvader. Het kind is ondervoed en ligt al tien dagen in het ziekenhuis. Het gaat nu iets beter met haar. Politiewoordvoerder Humphrey Naarden bevestigt tegenover Starnieuws dat er sprake is van misdrijf. De politie heeft het onderzoek zo goed als afgerond.

Een familielid van Caldina ontdekte dat het kind zwaar vermagerd is en onder erbarmelijke omstandigheden verkeerde. De persoon sloeg alarm binnen de familie. Het kind werd gehaald van huis. De politie werd ingeschakeld, waarna het meisje in het ziekenhuis werd opgenomen. De vader van het meisje werkt in het binnenland en is intussen ook ingeschakeld.

Caldina was nauwelijks enkele maanden oud toen de ouders uit elkaar gingen. De baby werd door een tante opgevoed. Jaren later haalde de moeder het meisje bij haar zus op en zei dat ze met vakantie zouden gaan. Dit bleek echter niet het geval te zijn. Caldina is vanaf vorig jaar niet naar school gegaan en werd mishandeld. Ze kreeg nauwelijks te eten en raakte ondervoed.

"Wij zijn geschrokken toen wij Caldina zagen. Wij konden onze ogen niet geloven dat zij door haar bloedeigen moeder op deze manier is behandeld. Het kind werd vastgebonden en geslagen. Zij kreeg nauwelijks iets te eten. Toen wij Caldina zijn gaan ophalen, heeft de moeder gezegd dat ze niks meer van haar wil horen en dat ze uit haar leven moest verdwijnen. De stiefvader was ook thuis. Beiden hebben het kind zo zwaar mishandeld. Nu ze weer kan praten, vertelt Caldina over de verschrikkelijke mishandeling die zij heeft ondergaan", vertelt een familielid aan Starnieuws. De familie rekent er op dat de politie en overheidsinstanties deze zaak goed aanpakken en het kind goed wordt begeleid om over de trauma's heen te komen.

Advertentie